A magyar gasztronómiában a rántott hús egy elengedhetetlen vasárnapi étel. Sok nemzet tartja magáénak de mi magyarok tudjuk, hogy ez csak a miénk. Ezt a hagyományt tartva készítettem el a rántott hús egy fittebb formáját hozva.
A fehérlisztes prézlis megoldást kikerülve használtam hozzá teljes kiörlésű liszetet, zabpelyhet és lenmagot. Köretként pedig amerikai káposztasalátát készítettem, kicsit fittebben, így kikerülve a besamell mártással készült változatát.
A teljeskiörlésű lisztet lenmaggal, chiamaggal forgattam át, melybe a kikloffolt karajokat mártottam a felvert tojásba hempergetés után, majd olivaolajban kisütöttem.
Köretként coleslow salátát készítettem. Felszeltem a fehérkáposztát, hozzáreszeltem az édesrépát, és kisebb kockára vágott vöröshagymát. Mennyiségét úgyis látod, fele arányban érdemes elkészíteni. Naturjoghurtból, sóból, borsból,citromléből és mézből egy kicsit édesen savanykás öntetet készítettem, melybe jól átforgattam a káposztás répát. Egy órát állni hagytam a hűtőben, hogy jól összeérjenek az ízek, és már tálaltam is a forrón elkészült Fitt rántotthússal.