A tortilla számomra az az étel, amit bármikor, bárhol nagy örömmel elogyasztok, ugyanis egyszerűen imádom. Gyakrolatilag bármit beletölthetsz, bárhogy hajtogathatod finom lesz. Maga a tészta elkészítése nagyon egyszerű. 50 dkg liszetbe önts 0,5 dl langyos vízet, egy evőkanál olivaolajat, egy teáskanál sütőport, és ugyanennyi sót. Mindenzt jól dolgozd össze addig, míg egy lágy tésztát nem kapsz, majd egy vizes konyharuhával terítsd le, és fél órát pihentesd.
Ezután jól belisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtsd ki. Folyamatosan forgasd hogy ne ragadjon le a tészta, és nyílván akkorára nyújtsd amekkora a serpenyőd. Én egy klasszik méretű palacsinta sütőt forrosítottam fel, és olajozás nélkül sütöttem ki.
TIPP: Ez egy nagy figyelmet igénylő étel, nem a pulled chicken szendvics receptem, ami mellett még egy ételt is bevállalhatsz. Folyamatosan forgatnod kell a tortillát, mert ha odaég akkor megkeményedik.
Ahogy a kis apró barna foltok megjelennek a tésztán már forgathatod, és veheted is ki. Ahhoz, hogy tuti jó legyen, én gyorsan kicsit vizes kézzel már fel is tekertem a tésztát, és egy konyharuha alá raktam, hogy had puhuljon még saját melegében is.
Kb 20 darab tortillát tudtam ennyi alapanyagból elkészíteni, ami valljuk be elég az egész családnak, és sokkal gazdaságosabb, mint megvenni, illetve hát a TE sajátkészítésű Tortillád :)