Amikor nincs időm órákat állni a konyhában, akkor veszem elő ezt a nagyon egyszerű, gyors, és isteni receptem, amiért btw mindenki rajong körülöttem :)
Paradicsom szószt kell először elkészíteni.
Kevés olajon egy kisebb vöröshagymát bazsalikommal, oregánóval, sóval borssal üvegesre pirítok. Szerintem sokkal finomabb íze lesz paradicsom szószoknak, ha már a hagymát a fűszerekkel sütöm össze. Mehet rá egy doboz sűrített paradicsom, és kis lángon besűrűsítem.
Egy konzerv tonhalnak leszűröm az olaját, és a szószhoz keverem. Zöld vagy fekete olivabogyót kis karikákra felszelem, és azt is a szószhoz dobom, majd még egy kicsit, hogy összeérjenek az ízek, kis lángon hagyom.
Eközben felteszek egy fél csomag tésztát főni,jó kis al dente módra. Én ehhez a szószhoz a fusillit szeretem, mert a kis csavarjaiba tökéletes belemegy a paradicsomos tonhalas szósz.
A végén a leszűrt tésztához hozzákeverem a szószt, megszóróm egy kis parmezánnal és kész is :)