Egyszerűen...

PommFood

PommFood

Pulled chicken szendvics uzsira

2017. szeptember 18. - PommFood

Ha már nem szeretnél sima szendvicset enni uzsira, akkor készítsd el ezt a roppant egyszerű szendvicset. Bármely húst, én ebben az esetben csirkemellet egy kisebb edénybe helyeztem. Paprikával, sóval, borssal és barna cukorral jól átmasszíroztam a csirkemellet, melyet nagyobb darabokra vágott vöröshagymásra helyeztem. Mindez alá pedig 1 dl húsleves alapot öntöttem. Lefóliáztam és sütőben 170 fokon, kb. fél óráig sütöttem. Ebben az esetben pontosan ezért nem kell félni attól hogy a csirkemell száraz marad, hiszen a hagyma a barnacukorral gyönyörűen puhára karamellizálódik, és isteni édesre sül, a hús pedig felveszi a húsleves alap zamatát. Mivel a végén a húst darabokra fogod szétcincálni ezért nyugodtan csinálhatsz más dolgot is a házban vagy a házkörül, hiszen nem baj ha kicsit szétfő a hús. É nem fog leégni az alatta lévő fortyogó húslé miatt. Ezért is szeretem ezt az ételt, mert nem őrli fel az egész délutánod és mégis isteni étel kerül az asztalra.

A jól átsűlt húst egy kisebb tálba szétszedem szálaira és az alatta lévő karamelizálódott vöröhagymát is feleszelem mellé majd hozzákeverem. Ha fokozni szeretnéd az ízét, forgasd át az egészet BBQ szószban. Mindezt bármely pékáruba beletöltheted salátával. 

A bejegyzés trackback címe:

https://pommfood.blog.hu/api/trackback/id/tr5812873698
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása